Često postavljena pitanja

– Zahtev za rezervaciju možete registrovati na ovom sajtu, u vezi sa tim ćemo vas pozvati putem mejla ili telefona da dogovorimo termin, ili nas možete pozvati na +381 65 818 0246 od ponedeljka do nedelje od 9 do 17 časova.

– Informacije o bolestima koje se leče u našoj klinici možete pronaći klikom na sledeći link: https://ayurvedacalendulaklinika.rs/lecene-bolesti/

– Naša klinika ne leči rak u akutnom stanju ili tokom lečenja zračenjem.
Pored toga, zbog činjenice da naša klinika nije ustanova zatvorenog tipa, takođe nismo u mogućnosti da se bavimo bolestima vezanim za bolesti zavisnosti.

Uvek nas kontaktirajte ako imate neku konkretnu bolest, jer na taj način možemo dati personalizovane odgovore i preporučiti terapije.

-Program lečenja zavisi od rezultata preliminarne lekarske konsultacije, kako bi naši pacijenti dobili personalizovanu terapiju. Ako imate rezervaciju u našoj klinici, ali još niste učestvovali na konsultaciji, u tom slučaju, na dan vašeg dolaska, tokom prve posete, možete razgovarati o vašim potrebama lečenja sa našim lekarima i zajedno odlučiti o našim uslugama u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja.

-Klasična Panchakarma zahteva 21 dan terapije. Ukoliko pacijent nema dovoljno vremena, ima mogućnost da završi proces čišćenja za 14 dana. Terapija se sastoji od pet faza koje aktiviraju prirodne procese čišćenja i obnavljanja tela. Svaka faza se propisuje u zavisnosti od toga koliko je telo spremno za čišćenje. Tokom terapije vodimo računa o telesnoj građi pacijenta, stepenu indolentnosti u datom trenutku, kao i sezonskim faktorima i drugim zdravstvenim faktorima.

-U našoj klinici moguće je rezervisati smeštaj i program bez prethodne konsultacije, ali našim mađarskim pacijentima obično preporučujemo učešće u prethodnoj lekarskoj konsultaciji. Ako imate rezervaciju u našoj klinici, ali još niste učestvovali na konsultaciji, u tom slučaju, na dan vašeg dolaska, tokom prve posete, možete razgovarati o vašim potrebama lečenja sa našim lekarima i zajedno odlučiti o našim uslugama u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja.

-Preporučljivo je izvršiti rezervaciju najmanje mesec dana pre vašeg dolaska, ali preporučujemo da zahtev za rezervaciju pošaljete najmanje 2 meseca unapred za periode na kraju i početku godine. Bez obzira na ovo, ukoliko želite da dođete u našu kliniku u bilo kom trenutku, obavezno se raspitajte mejlom (info@ayurvedacalendulaklinika.rs) ili telefonom (+381 65 818 0246), jer slobodnih mesta može da bude u bilo kom trenutku, što se može povoljan za rezervaciju termina vođen iznenadnom idejom.

-Naravno. Takođe možete koristiti tretmane naše klinike bez rezervacije smeštaja.

-Terapeutski programi obuhvataju tri obroka dnevno u ponudi našeg ajurvedskog restorana, od kojih se doručak može jesti od 8 sati ujutro. Pre toga je moguće učestvovati u jutarnjoj jogi od 7:30. Posle doručka, lekarske posete počinju u 9 sati, a zatim slede 90-minutne terapije ujutru. Ručak je dostupan od 12:00 časova, a 60-minutne terapije počinju u 14:00 časova. Tokom popodneva predviđena su i predavanja i dodatne terapije pokretom. Na klinici Calendula terapijski dan za naše pacijente je oko 7-8 sati dnevno.

-Terapeutski paketi koje nudi klinika Calendula uključuju tri puta dnevno bezmesne, vegetarijanske obroke u našem ajurvedskom restoranu (naši obroci sadrže ribu i jaja), koji su neophodni za uspeh programa lečenja. Ostali obroci se mogu uključiti u ishranu samo po preporuci lekara.

-Da naravno. Takođe možemo obezbediti besplatne obroke za naše goste koji dolaze sa intolerancijom na hranu, ali vas molimo da o tome obavestite naše osoblje pre vašeg dolaska.

-Našim pacijentima preporučujemo udobnu odeću, kako bi se osećali što prijatnije tokom boravka na klinici. Štaviše, zbog tretmana ulja vredi poneti odeću koja ne predstavlja problem ako dođe u kontakt sa uljem. Obezbeđujemo ogrtače, papuče i peškire za naše goste, ali vredi poneti svoje gumene papuče.

-Ako koristite dodatne komplementarne terapije koje nisu uključene u vaš program lečenja, moraćete da platite dodatne troškove. Takvi tretmani mogu biti, u zavisnosti od programa, npr. ručna terapija, metamer terapija, injekcija kolagena, terapija plazmom, terapijska blokada, kao i svi drugi testovi koje preporučuje lekar, kao što su ultrazvuk, uzimanje uzoraka krvi i drugi slikovni testovi.

-Maksimum nakon dolaska je 2-3. dana, moguće je izmiriti predračun koji uključuje cenu smeštaja i programa. Dodatni troškovi lečenja i cena paketa lekova biće naknadno izmireni. Možete platiti bankovnim transferom, bankovnom karticom i gotovinom (prihvatamo forinte kao i evre). Pored toga, imate mogućnost da zatražite račun za zdravstveni fond, ako ga imate.

-Metoda panchakarme koja se koristi u dve zemlje razlikuje se po sastavu ajurvedskih terapija i trajanju tretmana. Pored toga, u klinici Calendula kombinujemo istočnu medicinu sa zapadnom tehnologijom, zbog čega svojim pacijentima tokom terapije možemo da obezbedimo dijagnostičke procedure savremene medicine na osnovu lekarskog recepta.

-Naša klinika pruža mogućnost da se naše terapije koriste kao ambulantne. Možete nas kontaktirati telefonom da zakažete termin.

-Da. Privatna klinika za ajurvedu i medicinu Calendula radi svakog dana u nedelji, vikendom i praznicima, sa recepcijom koja radi non-stop. Možemo da primamo vaše telefonske upite u vezi sa zahtevima za termine i rezervacijama između 9:00 i 17:00 časova.