Jelovnik

Večera  ……………………………………………………………… 4.290 ft
Glavno jelo i desert služe kao lagana večera
Ručak  ………………………………………………………………. 8.970 ft
Supa-glavno jelo-salata servirana prema individualnoj ishrani
Večera  ……………………………………………………………… 4.290 ft
Glavno jelo i desert služe kao lagana večera
Vitaminski čaj   Neograničena potrošnja ……………………. 4.290 ft
Pripremljen na osnovu našeg sopstvenog biljnog recepta
Voćni čaj   Neograničena potrošnja ……………………………
8.970 ft
Slatki voćni čaj po sopstvenoj recepturi
Sok od jabuke/narandže  …………………………………………. 400 ft
100% voćni sokovi

Jelovnik

Večera  ……………….. 4.290Ft
Glavno jelo i desert služe kao lagana večera
Ručak  …………………
8.970Ft
Supa-glavno jelo-salata servirana prema individualnoj ishrani
Večera  ………………..
4.290Ft
Glavno jelo i desert služe kao lagana večera
Vitaminski čaj Neograničena potrošnja
4.290Ft
Pripremljen na osnovu našeg sopstvenog biljnog recepta
Voćni čaj Neograničena potrošnja ……………..
8.970Ft
Slatki voćni čaj po sopstvenoj recepturi
Sok od jabuke/narandže
400Ft
100% voćni sokovi

★★★★

 

Restoran

„Neka hrana bude vaš lek i lek neka bude vaša hrana. – Hipokrat

Već 30 godina svojim pacijentima pružamo isceljujuću ishranu. Od osnivanja naše klinike uveli smo različite sisteme i pristupe ishrani. Takva je makrobiotička, izolaciona ishrana, brojanje kalorija. U isto vreme, ajurvedski koncept je pomogao da se razume koncept šta znači individualizovana ishrana. Naši lekari, zajedno sa našim kuvarima, razvili su opštu vegetarijansku ishranu koja se prilagođava navikama u ishrani Evropljana, kao i klimatskim i sezonskim uslovima, i uravnotežena je za sve konstitucije.

Praćenje osnovnih principa

Prema ajurvedskoj nauci, svako ima svoj tip tela (dosa), u kome se mogu javiti promene u zavisnosti od godišnjih doba, vetra i bolesti. Imajući to na umu, počeli smo da pripremamo ajurvedska jela za naše pacijente. Ajurveda pridaje veliki značaj kvalitetu i svežini, osećanjima i emocijama kuvara, kao i privlačnoj prezentaciji, koju i sami imamo na umu.

Šta ga čini efikasnim?

1. Za svakog našeg pacijenta pripremamo ishranu prema tipu tela, kao i prema bolesti i intoleranciji, utvrđenoj na lekarskim konsultacijama.

2. Pored toga, naša jela prate promene godišnjih doba i pripremaju se od odgovarajućih sastojaka i načina kuvanja – takođe prema medicinskim preporukama.

3. Primarni proces se odvija u tiganju. Pripremamo posebne mešavine začina i masale koje čine hranu lako svarljivom.

4. U našem restoranu zabranjena je konzumacija mesa, životinjskih masti, alkohola i kafe. Naši zdravi obroci se sastoje od: žitarica, povrća, voća, ribe (umereno), biljnih čajeva i soseva koji pomažu varenju, apsorpciji hrane i pražnjenju creva.

5. Hrana mora biti veoma lagana i laka za stomak: bolesnik je već „potrošio” deo energije na bolest, varenje mu je obično slabo, pa hrana mora biti lako svarljiva.

Dnevni red

? Doručak: 7:00 – 10:00

Kapha dominira u jutarnjim satima, tako da doručak treba da bude obilan, ali da ne sadrži sastojke koji stvaraju sluz (npr. jaja, mleko)

? Ručak: 12:00 – 13:00

Od 10 do 14 časova u našem telu dominira Pitta, odnosno tada se budi vatra varenja, agni. Našim pacijentima služimo ručak koji smanjuje Pittu i ubrzava metabolizam.

? Večera: 18:00 – 19:00

Od 14.00 do 18.00 Vata dominira, pa nam je potrebna hrana koja noću hrani vatru i daje energiju ujutru. Ovaj obrok uključuje supu i lagani obrok koji će smanjiti Vatu i pomoći vam da dobijete pravilno dubok, miran san.

Ciljevi gubitka težine

Naši pacijenti takođe posećuju našu kliniku da izgube težinu. Važno je znati da ne računamo kalorije kada kreiramo njihovu ishranu, jer znamo da je višak kilograma zapravo uzrokovan metaboličkim poremećajem. Zato smo razvili posebnu ishranu koja olakšava i stimuliše metabolizam, a samim tim i gubitak težine. Dakle, ovo ni na koji način ne znači gladovanje!

Doze koje se daju u klinici su prilično velike čak i za osobe na dijeti, tako da zapravo svi naši pacijenti gube na težini tokom terapijskog programa.

Nastavak radnim danima

Na kraju procesa lečenja, svakom našem pacijentu dajemo ajurvedsku ishranu prema sopstvenom tipu tela, uključujući listu zdravih, neutralnih i štetnih namirnica.

Nastavak u narednim danima

Na kraju procesa lečenja, svakom našem pacijentu dajemo ajurvedsku ishranu prema sopstvenom tipu tela, uključujući listu zdravih, neutralnih i štetnih namirnica.