ISKUSTVO NAS OPRAVDAVA

Snaga je u jedinstvu

Tokom tri decenije uspešne prakse i naučno-istraživačkog rada na našoj klinici razvili smo „metod CALENDULA“, kombinujući inovacije zapadne medicine sa holističkim pristupom koji je deo istočnjačkih sistema lečenja, kao i fitoterapije, a dr. Dmitrij Skopincev , direktor i glavni lekar, sa autorskim delima prema sledećim aspektima:

Osnova

 Filozofija:

Pacijent je tvorevina Božija i mi mu služimo. Ne postoji jedinstven recept za sve na svetu: koliko ljudi, toliko bolesti, toliko rešenja. Samo individualni pristup odabiru terapija i procedura, personalizovana priprema lekova, kvalitetna usluga i komfor mogu zajedno da budu efikasni.

Konsultacije:

Početak lečenja je lični odnos lekara prema pacijentu. Primarni zadatak lekara je da pravilno dijagnostikuje stanje i odredi tačan sistem terapije. Za to koristimo metode ajurvedske i tradicionalne zapadne dijagnostike: oralni pregled, lična poseta, pulsna dijagnostika, laboratorijske i instrumentalne pretrage. Trajanje prve konsultacije je 40-45 minuta. Terapijski pacijenti naše klinike svakog jutra započinju dan posetom lekara.

Savremene osnove dijagnostike:

Istraživanje sprovedeno uz pomoć inovativnih medicinskih tehnika i njihove koordinacije sa alternativnim medicinskim sistemima pruža mogućnost lekarima da precizno utvrde trenutno stanje pacijenta i istovremeno započnu neophodan tretman. Na bazi klinike može se sprovesti čitav spektar laboratorijskih istraživanja.

Kompleksni programi:

Program lečenja uključuje svu potrebnu terapiju za pacijenta. Programi su sastavljeni tako da se što brže aktiviraju prirodne zaštitne i samoodržive funkcije tela. Složene procedure imaju za cilj otkrivanje simptoma i njihovih uzroka. Pacijenti dobijaju raspored individualnih tretmana svakog dana.

Ajurveda

Ajurveda je najstariji filozofski i medicinski sistem koji pokreće misli o osobi i njenom telu u celini. Ajurveda ne razdvaja telo i dušu, pa je lečenje usmereno na harmonizaciju fizičkog, mentalnog i duhovnog nivoa. Posebnost ajurvede je dejstvo na primarne uzroke bolesti, dijagnostiku bolesti, prirodnu i fiziološku terapiju koja se sprovodi u različitim fazama, kao i holistički pristup uma i tela.

Panchakarma – proces uklanjanja toksina i otrova iz tela je sledeći. Čišćenje se odvija na ćelijskom nivou. Korišćenjem specijalnih terapija, lekovitog bilja i ghee-a, u ćelijama se vezuju toksini rastvorljivi u mastima i biohemijskim reakcijama pretvaraju u toksine rastvorljive u vodi, koji se bez značajnijih poteškoća eliminišu iz organizma.

U očišćenom okruženju ćelije obnavljaju metabolizam i ispravljaju funkciju. Poboljšava se stanje celog organizma, dolazi do prirodne obnove. Panchakarma u našoj klinici čini osnovu lečenja većine bolesti, uključujući i mišićno-skeletne poremećaje. SZO je 2003. preporučila ajurvedsku terapiju čišćenja kao najefikasniju prevenciju razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Orijentalna medicina

Tradicionalna kineska medicina (TKM) je stara 3000 godina. U TKM je čovek deo prirode i organska celina, u kojoj glavno mesto zauzimaju gusti i šuplji organi, a meridijanski sistem obezbeđuje protok energije i njenu komunikaciju sa organima. Sve pojave prirode shvataju se kao uzajamno dejstvo dva principa – ženskog Jin i muškog Janga, suprotnih aspekata jedinstvene stvarnosti.

Pojava bolesti je povezana sa kršenjem cirkulacije vitalne energije, kao i neravnotežom Ki-a i Jin-a i Ianga. Uzroci ovakvih povreda mogu biti i spoljni faktori (vreme, vreme, lokacija) i unutrašnji faktori (osećanja i emocije). Metode koje se koriste u lečenju uključuju akupunkturu, moksu, biljnu medicinu, masažu i Tai Chi (Kigong) terapijski sistem.

Fito preparati

Fitoterapija je neodvojivi deo lečenja. Klinika ima sopstvenu laboratoriju u kojoj proizvodimo lekove po drevnim ajurvedskim, tradicionalnim istočnjačkim i arapskim lekovitim receptima. Pored onih koji se koriste u praksi ajurvede i TKM, prave se i jedinstveni lekoviti preparati – po meri pojedinca. Nakon završetka perioda kliničkog lečenja, pacijent može da nastavi lečenje kod kuće uz pomoć specifičnih lekovitih preparata.

Zdrav način života

CALENDULA profesionalci vode zdrav način života, a mi sledimo osnovne principe vegetarijanske ishrane. Edukativne projekte održavamo i na klinici i preko granice. Učestvujemo na međunarodnim izložbama i konferencijama. Vršimo praćenje nakon završetka perioda zarastanja, kao i daljinske konsultacije o upotrebi fitopreparata i nastavku fitoterapije. Svi pacijenti dobijaju savete o načinu života koji treba da se pridržavaju, kao i o individualnoj ishrani koja se određuje prema sopstvenom tipu tela. .

Metoda calendula

Jedinstvenost CALENDULA programa: ciljani pristup lečenju pacijenata, kao i prilagođena kompilacija terapije i fitopreparata.

U klinici CALENDULA sprovodimo:

  • razvoj individualnih programa lečenja ili rehabilitacije,
  • kompleksna dijagnostika i lečenje u cilju otklanjanja primarnih uzroka bolesti,
  • odgovornost zaposlenih uz podršku 24/7
  • lokacija u živopisnom delu Evrope u ekološki čistom okruženju,
  • prenos informacija i konsultacije pre i posle terapije.

REKLI SU O NAMA
Već su nas posetili

Kakvih 3 nedelja je ovo bilo! Klinika je prelepa, sestre i negovatelji su jako ljubazni i profesionalno vrše posao. Stručno znanje Vaših lekara i njihova ljudskost su mi puno pomogli na mom putu ozdravljenja. Verovatno su mi spasili život. Zahvalna sam sudbini da sam Vas pronašla.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rapolti Krisztina

Svakom prilikom smo jako zadovoljni! Zahvaljujemo se za ljubaznost i pomoć! Vratićemo se!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Imi i Tunde

Sa večnom zahvalnošću mislim na svakoga! Jako se zahvaljujem za sve što su uradili za mene!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Cekeri Eva

Iz sveg srca se zahvaljujem za prethodne 3 nedelje! Hvala na profesionalizmu, za ljudskost, za puno pomoći i saosećajnost. Hvala za puno osmeha i podstrek koji su naveliko dobrineli mojem izlečenju.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Leonartne Edit

Hvala za sve Calenduli! Pacijenti smo doktora Dimitrija. Ja sam se zato prijavila jer mi se konstantno začepilo uvo, a mama jer joj bole ledja . Bila sam kod svih otorinolaringologa u Budimpešti ali nažalost nisu mi mogli pomoći. Mama i ja smo došle u Calendulu i tu su nas konačno izlečili. Szkopincev Dimitrij je čudotvorac!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

............

Gle čuda! Da, čudo je Calendula klinika, čudo je lekarski tim, sestre, masažeri, zaposleni. Toliko ljubavi , nege, pomoći, dobronamerna briga, nesebičnost, pozitivan stav i na kraju ali ne i najmanje bitno ZNANJE koje sam ovde iskusila je pomoglo u mom izlečenju.S ljubavlju i dubokom poniznošću mislim na one ljude koji su mi pomogli da se vratim na put izlečenja…Puno hvala za sve sto se za mene uradili. Nikad neću zaboraviti ovu kliniku. Ponovo živim!!! Do skorog viđenja!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Koznics Erzsebet

Ispunjena i odmorna odlazim iz Vaše zdravstvene ustanove. Čestestitam gospodinu glavnom lekaru i njegovim saradnicima da su okupili tako velik broj ljubaznih ljudi koji su spremni pomoci onima koji žele da se izleče. Želim Vam blagoslov u daljnjem životu i radu.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rozsahegyi Gaborne

Dozvolite da se zahvalim na profesionalizmu, ljubaznost i sredinu sa maksimalnom podrškom koje sam ovde dobila! Nikada nisam iskusila toliku ljubaznost i spremnost da se pomogne kao tokom svog boravka ovde! Zadivljena sam sistemom koji u kombinaciji sa milion vrsta metoda lečenja izvlači toksine iz tela na apsolutno individualizovan način pod medicinskim nadzorom. Osim toga, ne može se zanemariti činjenica da možete izgubiti težinu za tako kratko vreme! Veoma sam zahvalna na trudu lekara!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Xom-Tor Agnes

Čestitam! Fenomenalan tim! Sve je bilo super u Calenduli!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Terek Emil

Hvala što ste osnovali ovu prelepu ustanovu koja vraća u život! Želimo vam puno gostiju i uživanje sa njima.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Krisztina i Abhi

Davno sam se osećao ovako dobro! Hvala Calenduli za šansu, organizovanost, odlične obroke. Neverovano koja energija se oslobodila u meni. Uvek nas je okružila pozitivna atmosfera i energija…Hvala-hvala-hvala!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Sergey Vinnitskiy

Dragi glavni lekaru! Zahvalna sam za sve što ste za mene uradili. Osećam da sam se izlečila i to zahvaljujući Vama i i Vašim saradnicima! Sa večnom zahvalnošću i s ljubavlju mislim na Vas!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Fodor Janosne Margit

Iskreno vam se zahvaljujemo na brizi, beskrajnom strpljenju i pažnji koju smo dobili od vas u interesu našeg izlečenja. Zaista cenimo mnogo osmeha i ljubaznost, visok nivo organizacije i stručnost i neiscrpni smisao za humor.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Eva i Margit