NAŠA LABORATORIJA LEKOVIH BILJAKA

Sopstvena proizvodnja biljnih lekova

Klinika CALENDULA počela je da koristi fitorecepte narodne i orijentalne medicine u medicinskoj praksi pre više od 30 godina. Svako ko traži pomoć je jedinstven slučaj koji uvek predstavlja izazov za doktora. Razmišljajući o tome kako su drevni lekari lečili, pregledali smo Avicenino delo „Kanon medicine“. Bili smo odlučni da kreiramo preparate koje je on opisao, pa smo krenuli na Bliski istok sa ciljem da upoznamo arapsku farmakopeju. Jedinstvene fitoformule i metode lečenja tražili smo u Indiji i Kini, i na kraju došli do ajurvedske medicine i farmacije.

Na našoj klinici, u sopstvenim okolnostima, svakodnevno smo rekonstruisali, primenili i nastavljamo da pratimo efikasnost i efikasnost fitorecepta kreiranih hiljadama godina.
Priča o Calendula Pharma Co. počela je sa četiri kofera doneta iz Egipta. Do danas smo razvili dve i po hiljade fitopreparata. Sirovine neophodne za njihovu proizvodnju uvoze se iz Indije, Kine, Vijetnama, ali nisu izostavljene ni evropske zemlje, kao ni riznice ekološki čistih delova Mađarske okružene biljem. Sve ovo radimo kako bismo imali priliku da proizvodimo personalizovane lekove za svakoga.

Naša profesija je lecenje

Proizvodnja biljnih lekova u našoj zemlji nije počela u komercijalne svrhe, ali je zahvaljujući uspehu izrasla u samostalan sektor. Naše preparate pripremamo i koristimo u našoj ustanovi za lečenje naših pacijenata koji nam dolaze na termine, kao i pacijenata u našoj ambulanti, a nakon odlaska pacijenata dajemo im da nastave lečenje kod kuće. Ovo je naša sopstvena apoteka u kojoj proizvodimo sopstvene biljne lekove za naše pacijente. Naše medicinske kolege prepisuju ove lekove pacijentima – pojedinačno.

Naše biljne preparate razvijene za najčešće probleme i za prevenciju, koji se mogu koristiti bez lekarskog recepta, učinili smo dostupnim na maloprodajnom tržištu. To su biološki aktivni aditivi za hranu (BAA) klasifikovani kao dijetetski suplementi za optimizaciju metaboličkih procesa, poboljšanje funkcionisanja organa i tela, smanjenje rizika od bolesti i normalizaciju gastrointestinalne mikroflore.

Naši proizvodi

Biljni lekovi i dijetetski suplementi
Generički preparati – lekovi za koje recept izdaje lekar. Priprema ih farmaceut za pacijente. Već imamo više od dve i po hiljade takvih lekova, a za datog pacijenta svake nedelje pripremamo novi.
BAA (biološki aktivni dodatak ishrani) – izvor dodatne hrane i biološki aktivnih supstanci za optimizaciju metabolizma, poboljšanje funkcionisanja organa i organskih sistema, smanjenje rizika od bolesti i normalizaciju gastrointestinalne mikroflore.
Proizvodnja lekova: ajurvedska, tradicionalna kineska medicina (TCM), Avicena, Galena, po recepturi dr Dmitrija Skopinceva.
Oblici oslobađanja: kapsule, pilule, praškovi, džemovi, tinkture (destilat), decokcije (decokcije), ulja, kreme.

Ajurvedski lekovi

Prednost ajurvedskih lekova leži u tehnologiji proizvodnje.
Njihov sastav se sastoji ne samo od kolekcije zgnječenih biljaka, već i od supstanci sa pojačanim efektima. Deo bilja se melje u prah, a od drugog dela se pravi odvar (uvarak) ili ekstrakt. Svi se melju jedan za drugim (proces mlevenja jača biljke: što je ovaj proces aktivniji, veća je energetska vrednost i terapeutski efekat). Tečni i suvi delovi se zatim mešaju zajedno, suše na određenoj temperaturi i ponovo melju.
Posebnost višekomponentnih preparata je u tome što je svrha nekih komponenti da poboljšaju apsorpciju leka, druge deluju kao transportni materijali koji ih usmeravaju do ciljnih ćelija, a treći deluju kao funkcionalni sinergisti ili zasićuju telo. (Zasićenje, kada se koncentracija aktivnih supstanci povećava u istoj zapremini.)

Calendula Pharma Co.

Sve uvezene biljke koje se koriste u našim biljnim receptima su sertifikovane. U našem jedinstvenom sistemu proizvodnje lekova, lekar priprema sve recepte! Svi lekovi pripremljeni po ajurvedskim, TCM, Avicena recepturama prilagođeni su digestivnom sistemu Evropljana.
Svi preparati koje proizvodimo u našoj biljnoj laboratoriji koriste se isključivo za lečenje pacijenata.
Otvoreni smo za saradnju sa drugim lekarima, spremni smo da podučavamo biljnu terapiju, osnove ajurvede, kao i kineske farmakološke sisteme, kako bi naše kolege što šire lečili svoje pacijente. Već znamo da terapija biljem ima ogroman potencijal za ovo.

★★★★

PREDSTAVLJAMO
Calendula Pharma Co.

REKLI SU O NAMA
Već su nas posetili

Kakvih 3 nedelja je ovo bilo! Klinika je prelepa, sestre i negovatelji su jako ljubazni i profesionalno vrše posao. Stručno znanje Vaših lekara i njihova ljudskost su mi puno pomogli na mom putu ozdravljenja. Verovatno su mi spasili život. Zahvalna sam sudbini da sam Vas pronašla.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rapolti Krisztina

Svakom prilikom smo jako zadovoljni! Zahvaljujemo se za ljubaznost i pomoć! Vratićemo se!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Imi i Tunde

Sa večnom zahvalnošću mislim na svakoga! Jako se zahvaljujem za sve što su uradili za mene!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Cekeri Eva

Iz sveg srca se zahvaljujem za prethodne 3 nedelje! Hvala na profesionalizmu, za ljudskost, za puno pomoći i saosećajnost. Hvala za puno osmeha i podstrek koji su naveliko dobrineli mojem izlečenju.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Leonartne Edit

Hvala za sve Calenduli! Pacijenti smo doktora Dimitrija. Ja sam se zato prijavila jer mi se konstantno začepilo uvo, a mama jer joj bole ledja . Bila sam kod svih otorinolaringologa u Budimpešti ali nažalost nisu mi mogli pomoći. Mama i ja smo došle u Calendulu i tu su nas konačno izlečili. Szkopincev Dimitrij je čudotvorac!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

............

Gle čuda! Da, čudo je Calendula klinika, čudo je lekarski tim, sestre, masažeri, zaposleni. Toliko ljubavi , nege, pomoći, dobronamerna briga, nesebičnost, pozitivan stav i na kraju ali ne i najmanje bitno ZNANJE koje sam ovde iskusila je pomoglo u mom izlečenju.S ljubavlju i dubokom poniznošću mislim na one ljude koji su mi pomogli da se vratim na put izlečenja…Puno hvala za sve sto se za mene uradili. Nikad neću zaboraviti ovu kliniku. Ponovo živim!!! Do skorog viđenja!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Koznics Erzsebet

Ispunjena i odmorna odlazim iz Vaše zdravstvene ustanove. Čestestitam gospodinu glavnom lekaru i njegovim saradnicima da su okupili tako velik broj ljubaznih ljudi koji su spremni pomoci onima koji žele da se izleče. Želim Vam blagoslov u daljnjem životu i radu.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rozsahegyi Gaborne

Dozvolite da se zahvalim na profesionalizmu, ljubaznost i sredinu sa maksimalnom podrškom koje sam ovde dobila! Nikada nisam iskusila toliku ljubaznost i spremnost da se pomogne kao tokom svog boravka ovde! Zadivljena sam sistemom koji u kombinaciji sa milion vrsta metoda lečenja izvlači toksine iz tela na apsolutno individualizovan način pod medicinskim nadzorom. Osim toga, ne može se zanemariti činjenica da možete izgubiti težinu za tako kratko vreme! Veoma sam zahvalna na trudu lekara!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Xom-Tor Agnes

Čestitam! Fenomenalan tim! Sve je bilo super u Calenduli!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Terek Emil

Hvala što ste osnovali ovu prelepu ustanovu koja vraća u život! Želimo vam puno gostiju i uživanje sa njima.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Krisztina i Abhi

Davno sam se osećao ovako dobro! Hvala Calenduli za šansu, organizovanost, odlične obroke. Neverovano koja energija se oslobodila u meni. Uvek nas je okružila pozitivna atmosfera i energija…Hvala-hvala-hvala!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Sergey Vinnitskiy

Dragi glavni lekaru! Zahvalna sam za sve što ste za mene uradili. Osećam da sam se izlečila i to zahvaljujući Vama i i Vašim saradnicima! Sa večnom zahvalnošću i s ljubavlju mislim na Vas!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Fodor Janosne Margit

Iskreno vam se zahvaljujemo na brizi, beskrajnom strpljenju i pažnji koju smo dobili od vas u interesu našeg izlečenja. Zaista cenimo mnogo osmeha i ljubaznost, visok nivo organizacije i stručnost i neiscrpni smisao za humor.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Eva i Margit