ZNANJE, ISKUSTVO, VERA KOJA POKAZUJE PUT

Počeci

Naša priča je pre svega prava priča o lečenju pacijenata iz celog sveta. Istovremeno, to je jasan primer kako prijateljstvo, posvećena profesionalnost i iskrena želja da se pomogne mogu garantovati odlične rezultate.

U junu 1991. godine registrovali smo našu firmu u Mađarskoj pod imenom CALENDULA. Tada smo imali samo ideje o učenju fitoterapije i tehnikama masaže, kao i perspektivnom planiranju stvaranja naše klinike, gde bismo integrisali različite zdravstvene sisteme u protokol lečenja.

Znanje je neophodan uslov za razvoj svake ustanove, a posebno je važno u sistemu lečenja, jer podrazumeva i ogromnu odgovornost.

Naime, osnovali smo školu u kojoj učimo specifičnostima zdravog načina života – energetskim procedurama, osnovama fizikalne terapije, vegetarijanskim sistemima ishrane. Naši đaci su postali oni opsednuti đaci koje je vodila želja za izlečenjem. Neki od njih u početku nisu imali medicinsko obrazovanje, ali su kasnije savladali tajne anatomije, fiziologije i fitoterapije, zatim stekli specijalnu diplomu i postali bliski prijatelji i saveznici. Hvala za sve ovo Palmi Bede – direktorki Calendula Bt., Iloni Kollar – osnivaču fitolaboratorije i ostalim kolegama, uz čiju saradnju je neurološka klinika prerasla u kliniku.

Traženje puta

Svaki novi pacijent za nas znači novi zadatak. Naš zadatak: da tražimo i pronađemo rešenje koje donosi potpuno izlečenje! Tokom potrage, okrenuli smo se i iskustvima iscelitelja prošlosti. U pogledu razvoja medicine, Hipokrat, Galen, Avicena, Čaraka su nam ostavili ogromno nasleđe. Imajući sopstveno iskustvo i praksu, uzeli smo u obzir holistički pristup lekara prošlih vekova. Nakon proučavanja Aviceninog „Kanona medicine”, Huangdi Nei Jinga „Unutrašnji glas žutog cara”, ajurvedskog doktora Čarake „Čaraka Samhita”. Upoznali smo mnoge specijaliste i instruktore iz mnogih zemalja, koji su nam ne samo dali dragoceno znanje, već su nam i pokazali put do ajurvede.

Kao rezultat našeg uloženog rada, otkrivena nam je najstarija medicinska nauka i filozofski pristup. Nekoliko godina smo putovali u Indiju radi učenja i razmene iskustava, sve dok nismo otvorili naš prvi medicinski centar u Mađarskoj, gde ajurvedsku terapiju sprovode specijalisti koji dolaze iz rodnog mesta Ajurvede, indijske države Kerala.

Da bismo proizveli fitopreparate na osnovu onoga što je opisano u drevnim raspravama, putovali smo na Bliski istok po lekovito bilje. Tamo smo našli ono što smo tražili – doneli smo kući oko 800 vrsta lekovitog bilja. Od njih smo pravili lekovite preparate, pa smo se sopstvenim iskustvom uverili u vitalni značaj fitopreparata. Rezultati su oduzimali dah. Od ovog trenutka računamo delatnost sopstvene fitolaboratorije Calendula Pharma Co., u kojoj do danas proizvodimo više od 2.500 fitopreparata.

Početak

Klinika CALENDULA se u početku specijalizovala za lečenje mišićno-koštanog sistema – uz pomoć masaže, refleksologije i lekovite primene fitoterapije. Nakon Panchakarme (čišćenja tela) dopunjene ajurvedskim tretmanima, primetili smo poboljšanje ne samo u stanju kičme, zglobova i mišića, već i u drugim parametrima. Za one pacijente koji su se borili sa metaboličkim poremećajima (npr. gojaznost, visok nivo šećera i holesterola), povratio se metabolički balans, normalizovala telesna težina, poboljšali reološki pokazatelji krvi itd. Do sada su se naše aktivnosti proširile do te mere da lečimo bolesti metabolizma, mišićno-koštanog sistema, gastrointestinalnog trakta, alergije, hronična stanja, neuroendokrina oboljenja, nervne, kardiovaskularne i respiratorne bolesti (više o tome na drugim stranicama sajta) .

Danas

Klinika je prvobitno izgrađena na bazi fizičkog i mentalnog ašrama, gde svako razume uzrok svoje bolesti i stiče veštine zdravog načina života i razmišljanja. Iznova i iznova smo bili svedoci onoga što se zove čudo, čudo isceljenja, čudo rođenja, čudo pomoći. To je zbog duboke vere, pokroviteljstva duhovnih vodiča i poverenja pacijenata.

Svakodnevno nastavljamo studije, uvodimo inovacije u oblasti medicine, kombinujemo ih sa rezultatima alternativnih medicinskih sistema i razvijamo sopstvene metode lečenja. Naši stručnjaci održavaju konsultacije i predavanja u raznim evropskim zemljama, učestvuju u obrazovnim projektima i međunarodnim konferencijama.

I naša priča se nastavlja…

OSNIVAČI, MENADŽERI
Upoznajte nas

Bende Palma
Osnivač, direktor klinike u Budimpešti

Dr Skopincev Dimitrij
Osnivač, glavni lekar

Kolar Ilona
Osnivač Calendula Pharma Co.

OSNIVAČI, MENADŽERI
Upoznajte nas

Molnar Zita
Generalni direktor Calendula Bt.

Skopincev Jevgenyij
Generalni direktor finansija

REKLI SU O NAMA
Već su nas posetili

Kakvih 3 nedelja je ovo bilo! Klinika je prelepa, sestre i negovatelji su jako ljubazni i profesionalno vrše posao. Stručno znanje Vaših lekara i njihova ljudskost su mi puno pomogli na mom putu ozdravljenja. Verovatno su mi spasili život. Zahvalna sam sudbini da sam Vas pronašla.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rapolti Krisztina

Svakom prilikom smo jako zadovoljni! Zahvaljujemo se za ljubaznost i pomoć! Vratićemo se!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Imi i Tunde

Sa večnom zahvalnošću mislim na svakoga! Jako se zahvaljujem za sve što su uradili za mene!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Cekeri Eva

Iz sveg srca se zahvaljujem za prethodne 3 nedelje! Hvala na profesionalizmu, za ljudskost, za puno pomoći i saosećajnost. Hvala za puno osmeha i podstrek koji su naveliko dobrineli mojem izlečenju.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Leonartne Edit

Hvala za sve Calenduli! Pacijenti smo doktora Dimitrija. Ja sam se zato prijavila jer mi se konstantno začepilo uvo, a mama jer joj bole ledja . Bila sam kod svih otorinolaringologa u Budimpešti ali nažalost nisu mi mogli pomoći. Mama i ja smo došle u Calendulu i tu su nas konačno izlečili. Szkopincev Dimitrij je čudotvorac!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

............

Gle čuda! Da, čudo je Calendula klinika, čudo je lekarski tim, sestre, masažeri, zaposleni. Toliko ljubavi , nege, pomoći, dobronamerna briga, nesebičnost, pozitivan stav i na kraju ali ne i najmanje bitno ZNANJE koje sam ovde iskusila je pomoglo u mom izlečenju.S ljubavlju i dubokom poniznošću mislim na one ljude koji su mi pomogli da se vratim na put izlečenja…Puno hvala za sve sto se za mene uradili. Nikad neću zaboraviti ovu kliniku. Ponovo živim!!! Do skorog viđenja!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Koznics Erzsebet

Ispunjena i odmorna odlazim iz Vaše zdravstvene ustanove. Čestestitam gospodinu glavnom lekaru i njegovim saradnicima da su okupili tako velik broj ljubaznih ljudi koji su spremni pomoci onima koji žele da se izleče. Želim Vam blagoslov u daljnjem životu i radu.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rozsahegyi Gaborne

Dozvolite da se zahvalim na profesionalizmu, ljubaznost i sredinu sa maksimalnom podrškom koje sam ovde dobila! Nikada nisam iskusila toliku ljubaznost i spremnost da se pomogne kao tokom svog boravka ovde! Zadivljena sam sistemom koji u kombinaciji sa milion vrsta metoda lečenja izvlači toksine iz tela na apsolutno individualizovan način pod medicinskim nadzorom. Osim toga, ne može se zanemariti činjenica da možete izgubiti težinu za tako kratko vreme! Veoma sam zahvalna na trudu lekara!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Xom-Tor Agnes

Čestitam! Fenomenalan tim! Sve je bilo super u Calenduli!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Terek Emil

Hvala što ste osnovali ovu prelepu ustanovu koja vraća u život! Želimo vam puno gostiju i uživanje sa njima.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Krisztina i Abhi

Davno sam se osećao ovako dobro! Hvala Calenduli za šansu, organizovanost, odlične obroke. Neverovano koja energija se oslobodila u meni. Uvek nas je okružila pozitivna atmosfera i energija…Hvala-hvala-hvala!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Sergey Vinnitskiy

Dragi glavni lekaru! Zahvalna sam za sve što ste za mene uradili. Osećam da sam se izlečila i to zahvaljujući Vama i i Vašim saradnicima! Sa večnom zahvalnošću i s ljubavlju mislim na Vas!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Fodor Janosne Margit

Iskreno vam se zahvaljujemo na brizi, beskrajnom strpljenju i pažnji koju smo dobili od vas u interesu našeg izlečenja. Zaista cenimo mnogo osmeha i ljubaznost, visok nivo organizacije i stručnost i neiscrpni smisao za humor.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Eva i Margit