KAKO JE PISANO U “VELIKOJ KNJIZI”…

Složeni testovi

Da bismo dobili potpunu sliku o stanju pacijenta, obezbeđujemo uslove koji omogućavaju da se testovi sprovode bez prekidanja propisanih terapija.

Konsultacije

Preliminarne konsultacije sa našim lekarima, uključujući procenu, pregled, dijagnostičke alate i ajurvedu, kao i tradicionalnu kinesku i zapadnu medicinu, traju oko 30-40 minuta. Nakon toga, pacijenti svakodnevno posećuju lekare, kako bismo pratili njihovo trenutno stanje i blagovremeno vršili korekcije prepisanih terapija u zavisnosti od napretka.

Ajurvedske i opšte medicinske konsultacije obuhvataju procenu pacijenta na sledeći način:
• trenutno pogođene žalbe
• anamneza, operacije, ozbiljne
• zarazne bolesti i druge bolesti
• socijalna anamneza, uključujući uslove života, porodično okruženje
• porodična istorija
• bolesti uzrokovane povredama na radu
• upotreba psihoaktivnih supstanci, uzimanje farmakoloških preparata, netolerancija na lekove i druge alergijske reakcije.

Ajurvedski lekar dijagnostikuje bilo koju fazu bolesti koristeći “metodu 5 ogledala”:
• pulsna dijagnostika
• jezički test
• pregled ušnih školjki
• očna dijagnoza
• pregled površine kože.

Ajurvedska dijagnostička procedura obuhvata osam vrsta podataka (Ashtavidia pariksha), na osnovu kojih se utvrđuje uzrok bolesti:
nadi pariksa – puls
jihva pariksa—jezik
drik parikša—oko
moutra pariksha – urin
mala parikša – stolica
šabda parikša – zvuk i drugi šumovi
sparša pariksa – tapkati
acriti pariksa – opšti utisak

Medicinska dijagnoza

Pored ajurvedske i tradicionalne medicinske dijagnostike, na klinici se može obaviti sledeće (u nekim slučajevima je to neophodno, u drugim slučajevima na zahtev pacijenta):

1. Kardiološki testovi:
EKG
stres test
Holter monitoring
kontrola krvnog pritiska

2. Radiološki pregledi:
ultrazvuk abdominalne šupljine
ultrazvuk grudnog koša i mekih tkiva
ultrazvuk štitne žlezde
ultrazvuk vena i arterija donjih ekstremiteta

3. Laboratorijski testovi: više od 250 markera se može proveriti na licu mesta – klinika sarađuje sa jednom od najboljih laboratorija u Budimpešti (rezultati se pripremaju na dan uzimanja uzoraka krvi i urina).

4. Po potrebi organizujemo konsultacije i preglede u raznim gradovima Mađarske uz angažovanje specijalista: hirurški pregled, rendgenski pregled, magnetna rezonanca, stomatološke usluge itd.

REKLI SU O NAMA
Već su nas posetili

Kakvih 3 nedelja je ovo bilo! Klinika je prelepa, sestre i negovatelji su jako ljubazni i profesionalno vrše posao. Stručno znanje Vaših lekara i njihova ljudskost su mi puno pomogli na mom putu ozdravljenja. Verovatno su mi spasili život. Zahvalna sam sudbini da sam Vas pronašla.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rapolti Krisztina

Svakom prilikom smo jako zadovoljni! Zahvaljujemo se za ljubaznost i pomoć! Vratićemo se!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Imi i Tunde

Sa večnom zahvalnošću mislim na svakoga! Jako se zahvaljujem za sve što su uradili za mene!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Cekeri Eva

Iz sveg srca se zahvaljujem za prethodne 3 nedelje! Hvala na profesionalizmu, za ljudskost, za puno pomoći i saosećajnost. Hvala za puno osmeha i podstrek koji su naveliko dobrineli mojem izlečenju.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Leonartne Edit

Hvala za sve Calenduli! Pacijenti smo doktora Dimitrija. Ja sam se zato prijavila jer mi se konstantno začepilo uvo, a mama jer joj bole ledja . Bila sam kod svih otorinolaringologa u Budimpešti ali nažalost nisu mi mogli pomoći. Mama i ja smo došle u Calendulu i tu su nas konačno izlečili. Szkopincev Dimitrij je čudotvorac!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

............

Gle čuda! Da, čudo je Calendula klinika, čudo je lekarski tim, sestre, masažeri, zaposleni. Toliko ljubavi , nege, pomoći, dobronamerna briga, nesebičnost, pozitivan stav i na kraju ali ne i najmanje bitno ZNANJE koje sam ovde iskusila je pomoglo u mom izlečenju.S ljubavlju i dubokom poniznošću mislim na one ljude koji su mi pomogli da se vratim na put izlečenja…Puno hvala za sve sto se za mene uradili. Nikad neću zaboraviti ovu kliniku. Ponovo živim!!! Do skorog viđenja!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Koznics Erzsebet

Ispunjena i odmorna odlazim iz Vaše zdravstvene ustanove. Čestestitam gospodinu glavnom lekaru i njegovim saradnicima da su okupili tako velik broj ljubaznih ljudi koji su spremni pomoci onima koji žele da se izleče. Želim Vam blagoslov u daljnjem životu i radu.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Rozsahegyi Gaborne

Dozvolite da se zahvalim na profesionalizmu, ljubaznost i sredinu sa maksimalnom podrškom koje sam ovde dobila! Nikada nisam iskusila toliku ljubaznost i spremnost da se pomogne kao tokom svog boravka ovde! Zadivljena sam sistemom koji u kombinaciji sa milion vrsta metoda lečenja izvlači toksine iz tela na apsolutno individualizovan način pod medicinskim nadzorom. Osim toga, ne može se zanemariti činjenica da možete izgubiti težinu za tako kratko vreme! Veoma sam zahvalna na trudu lekara!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Xom-Tor Agnes

Čestitam! Fenomenalan tim! Sve je bilo super u Calenduli!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Terek Emil

Hvala što ste osnovali ovu prelepu ustanovu koja vraća u život! Želimo vam puno gostiju i uživanje sa njima.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Krisztina i Abhi

Davno sam se osećao ovako dobro! Hvala Calenduli za šansu, organizovanost, odlične obroke. Neverovano koja energija se oslobodila u meni. Uvek nas je okružila pozitivna atmosfera i energija…Hvala-hvala-hvala!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Sergey Vinnitskiy

Dragi glavni lekaru! Zahvalna sam za sve što ste za mene uradili. Osećam da sam se izlečila i to zahvaljujući Vama i i Vašim saradnicima! Sa večnom zahvalnošću i s ljubavlju mislim na Vas!

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Fodor Janosne Margit

Iskreno vam se zahvaljujemo na brizi, beskrajnom strpljenju i pažnji koju smo dobili od vas u interesu našeg izlečenja. Zaista cenimo mnogo osmeha i ljubaznost, visok nivo organizacije i stručnost i neiscrpni smisao za humor.

★★★★ Mišljenje naših gostiju o Calenduli

Eva i Margit